keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Arkea Irkuissa

Elossa ollaan! Ja taas hieman viisaampana väärinymmärrysten, ristiriitojen ja loputtoman yrittämisen jälkeen. Ei sillä että nää olis ohi, mut eiköhän tähän totu. :D Ajattelin kuitenkin vähän kertoa mun arjesta täällä (jotta myös itse muistaisin mitä on tullu touhuttua).

Työt alkais kai virallisesti 7.30, mutta me alotetaan 7.15 että pysyttäis paremmin aikataulussa. Mun hommiin kuuluu aamulla heinien jako ja juomakuppien pesu 7-8 hevoselle, jonka jälkeen alan siivota karsinoita. Täällä on karsinoissa olkikuivitus, ja siivoaminen on ihan erilaista joten oon siinä ihan tappavan hidas, varsinkin tuulisina päivinä kun yritän jatkuvasti hillitä olkia leviämästä ympäri pihaa (tästä pomo on tosi tarkka).

8.30-9.00 meillä on aamupalatauko, jonka jälkeen pomo kertoo päivän suunnitelman. Yleensä tässä vaiheessa vielä siivoan pari karsinaa ja ratsastan kaksi hevosta, sileällä, maastossa tai joskus esteitä pomon "treenissä". Ennen yhtä ruokitaan hevoset (heinät + väkirehut) ja lounastauko on 13-14.

Lounaan jälkeen yleensä ratsastan vielä yhden hevosen. Loppupäivä on hevosten tuontia laitumilta, karsinoiden "skippausta", heinien jakoa, lakaisua, yleistä siistimistä, loimien vaihtoa ja varusteiden pesua. Yleensä ollaan valmiita noin klo 17.30-18. Neljänä päivänä viikossa tehdään vielä night-check klo 21, jolloin jaetaan hepoille vielä heinät ja tarkastetaan että kaikki on kunnossa.

Päivät on siis pitkiä ja työntäyteisiä, mut eiks se niin kuulu ollakin?

Mä oikeesti vaan välillä nauran ääneen näille lampaille, niin söpöjä!

Lemppari O'Donnell 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti